ΟΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Το ελληνικό ελαιόλαδο άξια έχει κερδίσει τη φήμη του πιο φυσικού και πλούσιου σε γεύση και άρωμα ελαιολάδου καθώς και από τη συνεισφορά του ως βασικό στοιχείο της Μεσογειακής διατροφής. Οι αιωνόβιες ελιές είναι βαθιά ριζωμένες στην ελληνική γη και το λάδι που παράγουν συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου. Αναμφισβήτητα, αυτά τα ιερά δέντρα βρήκαν […]

Περισσότερα..

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ

Πριν από 2500 χρόνια, ο Ιπποκράτης, ο ιδρυτής της ορθολογικής ιατρικής ανέφερε το ελαιόλαδο ως το «μεγάλο φάρμακο». Το χρησιμοποίησε κυρίως για να θεραπεύει τον πόνο στους μύες, να αποτρέψει μια δηλητηρίαση, να θεραπεύσει τις πληγές και τις διαταραχές στομάχου. Επιπλέον στα 59 έργα του Ιπποκράτη έχουν εντοπιστεί πάνω από εξήντα φαρμακευτικές χρήσεις του ελαιολάδου. […]

Περισσότερα..

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο όρος «Μεσογειακή διατροφή» ανακαλύφθηκε το 1991 από τον Αμερικανό φυσιολόγο Ancel Keys, ο οποίος ήθελε να περιγράψει τις διατροφικές συνήθειες των μεσογειακών χωρών. Στην έρευνά του, παρατήρησε ότι οι κάτοικοι της Μεσογείου ζουν περισσότερο και είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις. Δύο χρόνια αργότερα, επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, σε συνεργασία […]

Περισσότερα..