ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ

Πριν από 2500 χρόνια, ο Ιπποκράτης, ο ιδρυτής της ορθολογικής ιατρικής ανέφερε το ελαιόλαδο ως το «μεγάλο φάρμακο». Το χρησιμοποίησε κυρίως για να θεραπεύει τον πόνο στους μύες, να αποτρέψει μια δηλητηρίαση, να θεραπεύσει τις πληγές και τις διαταραχές στομάχου. Επιπλέον στα 59 έργα του Ιπποκράτη έχουν εντοπιστεί πάνω από εξήντα φαρμακευτικές χρήσεις του ελαιολάδου.

Είναι ευρέως γνωστό και έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι το ελαιόλαδο έχει τεράστια οφέλη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σώματος μας. Ένας πολύπλοκος συνδυασμός συστατικών προστατεύει και επηρεάζει θετικά (σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή) το σώμα μας και τη ζωή μας.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά, μειώνουν τη ποσότητα κακής χοληστερόλης, αποτρέποντας ή μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η ολεοκανθάλη έχει αντιφλεγμονώδη οφέλη. Οι βιταμίνες Ε & Κ είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, μειώνοντας την πιθανότητα καρκίνου, καθώς βοηθά επίσης και η βήτα καροτίνη. Επιπλέον το ελαιόλαδο βοηθά στην πρόοδο της πέψης, προστατεύοντας τυχόν προβλήματα του στομάχου.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βρίσκεται στη πρώτη γραμμή άμυνας της ανθρώπινης υγείας. Οι πιο πιστοί πολεμιστές είναι οι πολυφαινόλες, οι πολύχρωμες φυτικές ουσίες με την αντιοξειδωτική δράση που προστατεύουν το σώμα από διάφορους καρκίνους. Επίσης, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC), οι πολυφαινόλες βοηθούν αποφασιστικά στην αποφυγή καρδιακών παθήσεων επειδή μειώνουν τη κακή χοληστερόλη «LDL» (λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας). Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συμβάλλει στη καταπολέμηση του διαβήτη και καθυστερεί την εμφάνισή του. Πως επιτυγχάνεται αυτό; Αυξάνοντας τη καλή χοληστερόλη «HDL», μειώνοντας τα τριγλυκερίδια και εξασφαλίζοντας καλύτερεο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Όλα τα παραπάνω ασύγκριτα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου δίνουν έναν αναμφισβήτητο διαιτητικό θησαυρό!