ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα

Υλικά
4 μπουτάκια κοτόπουλο
1,5 κούπες τσαγιού κίτρινο ρύζι
1 στιμένο λεμόνι
2 στιμένα πορτοκάλια
1 κουταλάκι του τσαγιού μέλι
1 κουταλάκι του τσαγιού μουστάρδα
½ κούπα του τσαγιού Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Oleus Premium
2 – 3 κούπες του τσαγιού με νερό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Μέθοδος

Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλο σε ένα ταψί. Πασπαλίστε τα και απο τις δυο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού και του λεμονιού. Ρίξτε αυτό το μίγμα πάνω στα μπούτια κοτόπουλο και προσθέστε μια κούπα νερό. Ψήστε στο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά. Στη συνέχεια γυρίστε το κοτόπουλο από την άλλη μεριά για να ψηθεί καλύτερα και προσθέστε 2 κούπες νερό και το ρύζι, αφού πρώτα το έχετε πλύνει καλά. Ψήστε για ακόμα 30 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί τελείως το νερό.