ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Μερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά

Υλικά

1 κούπα του τσαγιού Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Oleus Premium
2 κούπες του τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι
3 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
4 κούπες του τσαγιού νερό
μια φλούδα λεμονιού
ένα ραβδί κανέλας

Μέθοδος

Τοποθετήστε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια αφαιρέστε την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού,βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και κρατήστε την ζεστή. Σε μια άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και ανακατέψτε μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.

Προσθέστε λίγο – λίγο το καυτό σιρόπι στο μίγμα με το σιμιγάδαλι και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να μην κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Όταν είναι έτοιμο βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε την να κρυώσει.

Σερβίρετε τον σιμιγδαλένιο χαλβά με επικάλυψη κανέλας ή ψιλοκομμένα καρύδια και ένα ποτήρι κρύο νερό.