ΕΛΑΙΟΠΙΤΑΚΙΑ

Μερίδες: 40
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά
Για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι
3 φλυτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 φλυτζάνι του τσαγιού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Oleus Premium

Για την γέμιση
½ κιλό ελιές Oleus Premium
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μερικά κλωνάρια φρέσκου ψιλοκομμένου κόλιανδρου
αποξηραμένο ή φρέσκο δυόσμο

Μέθοδος

Τοποθετήστε τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική, αλλά όχι πολύ παχιά. Αφού σχηματιστεί η ζύμη, αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και ξεκινήστε να προετοιμάζετε την γέμιση.

Αφαιρέστε τα κουκούτσια της ελιάς και κόψε τες σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και η γέμιση είναι έτοιμη.

Κόψτε την ζύμη σε 40 ίσες μπάλες και πατήστε τες με την παλάμη για να συμπιεστούν. Τοποθετήστε λίγο γέμιση στο κέντρο τους και τυλίξετε σαν ρολό. Πιέστε τις άκρες για να μην βγει η γέμιση έξω και γυρίστε την μια πλευρά για να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο.

Τοποθετήστει τις ελαιόπιτες σε ένα λαδομένο ταψί και ψήστε στους 200 C για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν.