ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ελιές μαύρες ώριμες, βιολογικό ξύδι, αγιορείτικη ρίγανη, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς Θρούμπα, η οποία αποτελεί ξεχωριστή ποικιλία της Μονής, πραγματοποιείται το μήνα Νοέμβριο. Οι ελιές συλλέγονται με το χέρι για να αποφευχθεί ο τραυματισμός των καρπών.

Μετά τη συγκομιδή, οι ελιές μεταφέρονται στην περιοχή επεξεργασίας όπου πλένονται και τοποθετούνται σε μεγάλους χωριστούς κάδους. Οι ελιές παραμένουν στο αλάτι για περίπου 2-3 μήνες για να αποστραγγίσουν καλά και να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια, καθαρίζονται από το αλάτι και πλένονται με ξύδι. Αφού στραγγιστούν, πασπαλίζονται με ρίγανη και ελαιόλαδο.

Οι ελιές μπορούν να μείνουν αναλλοίωτες σε γεύση αν συντηρούνται στο ψυγείο έως ένα χρόνο.

Βραβεία: Great Taste Award 2017 – 2 Stars
Διαθέσιμες σε γυάλινα βάζα των 180g, 400g και Vacuum των 250g, 500g