Επεξεργασία της νέας σοδειάς Θρούμπας Χαλκιδικής

20/11/2017

Μετά τη συγκομιδή, οι μαύρες ελιές της Χαλκιδικής μεταφέρονται στην περιοχή επεξεργασίας όπου πλένονται και τοποθετούνται σε μεγάλους ξεχωριστούς κάδους. Ο πυθμένας του κάδου καλύπτεται με ένα στρώμα χονδροειδούς αλατιού. Στην κορυφή αυτού του στρώματος τοποθετείται ένα στρώμα ελιών και στη συνέχεια ένα στρώμα αλατιού.

Οι ελιές παραμένουν στο αλάτι για περίπου 2-3 μήνες για να αποστραγγίσουν καλά και να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια, κοσκινίζονται από το αλάτι και πλένονται με ξύδι. Αφού στραγγιστούν, εμβαπτίζονται με ελαιόλαδο και ρίγανη. Στο τέλος συσκευάζονται σε γυάλινα βάζα και σακούλες vacuum.